In opleiding | Visie

Onze trainingsmethode is gebaseerd op de principes van "De Nederlandse Rijschool". Een trainingsysteem ontwikkelt door Sjef Janssen [ex-bondscoach Nederlands Dressuurteam] en meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven. Gepraktiseerd en verder ontwikkeld door Nicole Werner [trainer/coach] en drievoudig wereldkampioen en FEI Hippisch Atleet 2010 Edward Gal in Harskamp.

                                  

Nu Benjamin bij Anne van Olst traint zal onze visie op het scholen en trainen worden verbreed.  

       
We blijven per paard kijken welke benadering en training het nodig heeft. Uiteindelijk bepaalt het paard de training. Zijn individuele, fysieke en mentale gesteldheid zijn voor ons het uitgangspunt. We streven er naar dat de paarden zich zowel lichamelijk als geestelijk voor ons openstellen. Daarna begint de scholing. Veel tijd besteden we aan het basiswerk. Hierdoor leren we het paard beter begrijpen en winnen we zijn vertrouwen.

Door onze aanpak worden de paarden los, lenig en licht in de aanleuning, sterk en voelen fijn aan. Bovendien worden ze mooi, goed gespierd en vriendelijk in de omgang. Dat is de kracht van dit trainingssysteem. Zo werken we toe naar paarden die atletisch ontwikkeld zijn, plezier hebben in hun werk, goed aan de hulpen staan, over de rug lopen, afdruk hebben en losgelaten zijn. We werken veel op gevoel en doen dat stap voor stap.

"De mentale en fysieke gesteldheid van het paard bepaalt uiteindelijk het tempo van opleiden."