Benjamin Maljaars weer terug bij Van Olst

Erp, 18 juni 2017

Iets meer dan een halfjaar geleden vertrok Benjamin Maljaars bij Gert-Jan van Olst en begon hij als stalruiter bij Laurens van Lieren. De ruiter vond toen dat het na vier jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels is Maljaars weer terug: "Soms weet je pas wat je wilt als je het niet meer hebt en daar ben ik achter gekomen."
"Ik ben weer terug bij Van Olst en ben daar halve dagen aan de slag. Daar ben ik blij mee. Dat combineer ik met mijn eigen paarden en paarden van klanten en ik ben heel blij dat het weer zo geregeld is", vertelt Maljaars. "Ik kan allemaal goede paarden rijden en als er een verkocht wordt dan weet ik ook dat er weer een goede voor terug komt."  

Kwaliteit

Bij Van Lieren had Maljaars ook goede paarden te rijden vertelt hij, maar bij Van Olst staan paarden, die net even meer bij hem passen. "Ik vind het heel fijn dat ik weer met paarden kan werken, die me qua kwaliteit goed bevallen. Gert-Jan heeft ook juist dat soort paarden op stal staan. Het maakt niet uit welke box je open doet. Hij heeft alleen maar zulke kwaliteitspaarden op stal." 

Vertrouwd en vanzelfsprekend

"Nu ik weer terug ben merk ik ook hoe vanzelfsprekend alles gaat. Als je zo'n tijd ergens werkt dan is alles vertrouwd en ik weet nu dat ik dat heel fijn vind. Ik kan met goede, jonge paarden aan de gang tot ze ver genoeg zijn opgeleid om te verkopen en dan komen er weer nieuwe goede, jonge paarden", aldus Maljaars. "Het opleiden en uitbrengen van jonge paarden is iets dat ik gewoon heel graag doe. Veder heb ik een stel fijne paarden te rijden van mezelf en van klanten en dat bevalt me zo heel goed." 

Hele verhuizing

Het is niet alleen dat Maljaars weer terug is naar Van Olst. Hij is zelf ook met zijn paarden verhuisd. "Vanuit de oude accommodatie in Harskamp kostte het altijd veel reistijd en nu hebben we op een privé-accommodatie in Erp stallen kunnen huren en daar zijn we heel blij mee. Ik hoef nu een stuk minder te reizen en mijn eigen paarden staan er ook fantastisch bij", besluit Maljaars.

[bron: Paardenkrant-Horses.nl]


Toon al het nieuws uit 2018