Goffe-Nil van der Zijden kwam op 6 jarige leeftijd in aanraking met paarden. Zijn opa werkte op het bedrijf met het paard en zijn overgrootvader fokte op de Veluwe Gelderse paarden. Zijn ouders injecteerde Goffe-Nil zelf met het bekende virus. 

 

 

In de loop van de  tijd passeerden diverse, door Goffe-Nil zelf uitgezochte pony’s de revue. Jonge talentvolle pony’s werden tot goed verkoopbare, betrouwbare en ervaren pony’s opgeleid.  Al op 10 jarige leeftijd reed Goffe-Nil zijn eerste Z proef. Daarna volgden talloze overwinningen met verschillende pony’s in deze klasse. De gedegen opleiding zorgde ervoor dat deze pony’s gemakkelijk bij de nieuwe eigenaren na te rijden waren. En niet onverdienstelijk! Één pony was succesvol in het EK B Kader Springen, een volgende liep mee op het EK voor Oostenrijk en zelfs twee pony’s liepen respectievelijk Lichte Tour en Grand Prix in Amerika … bij de paarden! Zo ontwikkelde Goffe-Nil in de loop der jaren naast een fijne manier van africhten en rijden ook een ‘goed oog’ voor een sportpony.

 

Na zijn ponytijd reisde Goffe-Nil af naar de stallen van Ellen Bontje,  voormalig lid van het Olympisch kader, waarna hij ook nog enige tijd verbleef op de stallen van Anne van Olst [lid Olympisch kader Denemarken].
Met veel plezier kijkt hij op deze leerzame periode terug.

 


Enkele jaren geleden nam Goffe-Nil zijn intrek bij De Jeu Dressage. Met de eigenaresse bouwde hij deze stoeterij op. Hij werd verantwoordelijk voor het stalmanagement, de fokkerij, opfok en africhting. Goffe-Nil stortte zich met veel energie in de opleiding van de paarden. Privélessen volgde hij bij Nicole Werner, trainer/coach van Edward Gal, in Harskamp. 

Voor regionale en centrale keuringen maakte hij, met succes, veulens en merries keuringsklaar. 
Hij leidde Sisther de Jeu en Sjeng de Jeu op naar Z niveau. Trainde de 4-jarige Sisther de Jeu en reed haar op 5-jarige leeftijd naar de beste merrieplaats in de PavoCup. Wench en Asther de Jeu en eigen merries reed hij naar aansprekende plaatsen in de IBOP. Met Vivace de Jeu was hij in zijn landelijke periode meermalen kampioen van Friesland, een keer Nederlands Kampioen en vervolgens succesvol in de ZZ-Licht. Goffe-Nil reed Vivace tot ZZ zwaar, waarna Vivace de Jeu door Adelinde Cornelissen en vervolgens door Edward Gal werd overgenomen. Vivace werd verkocht aan Gregor Tacx.

     

    

 

Naast het rijden bij De Jeu Dressage ontwikkelde hij ook zijn kennis van de KWPN fokkerij. Uren besteedt Goffe-Nil aan het uitpluizen van merrielijnen. Zo brengt hij fokkerij en sport bij elkaar.

Nu zijn eigen dressuurstal een feit is en hij succesvol deelneemt aan wedstrijden op nationaal niveau [ZZ-Zwaar] is ook de fokkerij nog steeds een grote liefhebberij. De fokmerries staan in Zeeland bij Klein Popkensburg en zo lijkt de kring weer rond.


Het ultieme doel van Goffe-Nil is: Grand Prix rijden op een zelf gefokt paard.