Benjamin Maljaars kwam op 10 jarige leeftijd in aanraking met paarden via zijn  buurman. Dagelijks was hij bij de ponys van buurman Blaas te vinden en al snel reed hij vele uren zonder zadel over het strand aan de Walcherse kust. Niet veel later kreeg hij zijn eerste paard. En daar is het allemaal mee begonnen.

 Hobby werd ambitie en na zijn schoolperiode maakte Benjamin vele Zeeuws gefokte paarden zadelmak en reed succesvol in de klasse Z met diverse paarden. Voor zijn rijlessen reisde hij drie jaar lang elke woensdag naar Barbara Koot [A-kaderlid]. Toen hij op Klein Popkensburg, een grote opfokstal in het Zeeuwse, terecht kwam werd al snel duidelijk dat hij van zijn hobby zijn werk wilde maken. 

 Na een korte omzwerving op de stallen van George en Monica Theodorescu kwam hij bij Tim Coomans in Oud-Beijerland terecht. Daar ontwikkelde Benjamin zich tot een allround ruiter.

In 2007 kwam zijn droom uit: het runnen van een eigen dressuurstal, en dan bij voorkeur met zijn partner Goffe-Nil.

Sindsdien traint Benjamin bij Nicole Werner en niet zonder succes. En jaar werkte hij parttime op de stal van Edward Gal als trainingsruiter.
Lessen krijgt Benjamin van Nicole Werner, trainer/coach van Edward Gal. Het geleerde brengt hij nu dagelijks in de praktijk op de aan hem toevertrouwde paarden in zijn eigen dressuurstal.

Een unieke kans die hij met beide handen aangrijpt! 


Zijn ultieme doel: Grand Prix rijden!